Specialsök

Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter. Det kan vara allt från narkotika och sprängmedel till vägglöss, kantarell eller något annat.

Brukshundklubbens arbete med specialsök som framtida provform utgår från att stödja nyttjandet av specialsök inom tjänstehundverksamheten och erbjuda hundar och medlemmar ytterligare en utvecklande och aktiverande verksamhet.

Vill du vara med oss i Örebro brukshundklubb och utveckla ett härligt samarbete mellan dig och din hund är du välkommen att komma med och träna med oss. De allra flesta hundar tycker om att använda sin nos så varför inte då hitta på en aktivitet som man kan göra tillsammans? Kan tränas överallt, inomhus eller utomhus, bara fantasin sätter gränserna. Passar alla raser och storlekar av hundar och förare!

 

Glädjande blir vi fler och fler som upptäcker denna roliga gren inom SBK. Klubben har två utbildade instruktörer som aktiv håller kurser. Vi hoppas att fler vill utbilda sig framöver. Är du intresserad hör av dig till sektorsansvarig.

Sektor samarbetar med Kumla bk, vi planerar aktivitet under 2023 som blindsök och inofficiella prov.


Välkommen till oss om du vill träna, oavsett om det gäller för aktivering eller träning mot prov.

Följ oss på Facebook: SBK Närke specialsöksgruppen 

Kontakt

Sektorns medlemmar
Sammankallande: Eva Tenne
Epost: specialsok@orebrobk.nu