Specialsök

Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter. Det kan vara allt från narkotika och sprängmedel till vägglöss, kantarell eller något annat.

Brukshundklubbens arbete med specialsök som framtida provform utgår från att stödja nyttjandet av specialsök inom tjänstehundverksamheten och erbjuda hundar och medlemmar ytterligare en utvecklande och aktiverande verksamhet.

Vill du vara med oss i Örebro brukshundklubb och utveckla ett härligt samarbete mellan dig och din hund är du välkommen att komma med och träna med oss. De allra flesta hundar tycker om att använda sin nos så varför inte då hitta på en aktivitet som man kan göra tillsammans? Kan tränas överallt, inomhus eller utomhus, bara fantasin sätter gränserna. Passar alla raser och storlekar av hundar och förare!

 

Det ämne eller som det kallas ”etikett” vi arbetar med är Röd Kong Classic som finns att köpa i de flesta hundbutiker.

Sektorn är under uppstart och vårt mål är att få igång en ny verksamhet inom vår klubb som kan passa för den som bara vill träna för aktivering och samarbete eller för den som vill delta på prov.

Följ oss på Facebook: SBK Närke specialsöksgruppen 

Kontakt

Sektorns medlemmar
Sammankallande: Eva Tenne

Hanna Ljungh
Bibbi Hägglund
Christer Grandin
Ellen Lundberg