SM-ekipage 2022

Här nedan kommer SM ekipage för Öbk att presenteras när vi får in material från dem.

SM brukssök

Erica och Check kvalade till SM i sök som går av stapeln i Leksand den 26-28/8. Det blir vårat tredje SM tillsammans och två veckor efter SM är vi även uttagna till Nordiska Mästerskapen i Danmark. 

✨Lycka till på SM i Dalarna och på NM! ✨

Erica och Check SM ekipage 2022

VM & SM kval i IGP

I helgen (1-3 juli) går VM- och SM-kvalet i IGP av stapeln i Vallentuna. De 14 första samt förra årets SM-vinnare går vidare till SM i Leksand. De 5 första representerar Sverige på VM i Tjeckien.
 
Från Örebro BK deltar Jan Nylin och Försvarsmaktens Latto. Latto är en sexårig Schäfer och det är andra året de startar i kvalet. Janne har deltagit på ett antal SM och VM med tidigare hundar. 
 
Förra året var VM-kvalet och SM samma tävling på grund av restriktionerna. Ekipaget slutade då på 6:e plats av 29 startande totalt. En hedervärd placering för Janne och Latto då vädret gav en del utmaningar.

✨Lycka till på kvalet! ✨

Ekipagebild Jan & Latto

Agility SM 2022

Agility SM går i Piteå, LF Arena 8-10 juli.

Presentation av ekipaget

Jessika Lind har kvalat in med sina hundar Flinga 7 år & Lexie 9 år till Agility SM som går 8-10 juli på LF Arena i Piteå. 
 
Båda hundarna gör sitt 3e individuella SM & 4e SM med sitt lag Swish. Laget är direkt kvalat till Piteå 2022 efter att ha vunnit SM guld på Gotland 2021. 

✨Lycka till på SM! ✨

Foto på Flinga & Lexie

Presentation av ekipaget

Malin Lindskog tillsammans med hennes Pumi Kyra ska tävla SM individuellt i år i agility uppe i Piteå. Malin säger så här om Kyra: Hon är 10 år gammal och känner sig inte redo för att pensioneras så vi satsar för SM även 2023. 🤣

✨Lycka till på SM! ✨

Presentation av ekipaget

Sabina Håkansson och Ibra tävlar individuellt i XL. Ibra är fem år och detta är hennes andra SM.  Sabina tävlar även med Vic i lag (large). 

✨Lycka till på SM! ✨

Sabina & Ibra ekipagebild inför SM 2022

Rally SM 2022

Rallylydnad SM går av stapeln i Värnamo 17-19 juni. 

Vårt andra rallylydnadsekipage Mats och Freja. Stort grattis Mats och Freja! 

Presentation av ekipaget

Freja är en snart 9 årig Irländsk terrier och vi har kvalificerat oss till SM som blir vårt andra SM i Rallylydnad.

Freja och husse har gjort mycket under åren där vi tävlar eller har tävlat i Lydnad i klass 2, Högre Sök och Elit Spår. Vi har SM medaljer i Canicross (Draghund) från 2019 och 2021.
Dessutom har vi deltagit i och vunnit ett antal K9-Biathlon tävlingar under åren. Rallylydnad har vi tävlat aktivt sedan 2017. 

Freja är supersocial och älskar alla människor och de flesta hundar och har ett fantastiskt tävlingshuvud. Är det tävling då skärper man sig lite extra och hon älskar när publiken applåderar och att få stå på prispallen.

Utanför tävlingen slappar hon gärna i trädgården vid familjens fritidshus, där man håller gårdsplanen ren från fåglar, harar, rådjur och rävar.

✨Lycka till på helgens tävlingar! ✨

Ekipagebild på Mats & Freja

Ett av klubbens rallylydnadsekipage har kommit med till årets SM i rallylydnad. Stort grattis Magdalena och Åska! 

Presentation av ekipaget

Åska är 6 årig australiensisk kelpie. Åska är en glad, vänlig
och otroligt rolig träningskompis som är med på det mesta vi tar
oss an. Åska och jag tävlar främst agility och rallylydnad men
även lite lydnad. Vi har en agilitypinne kvar till klass 3, hon är champion i rallylydnad och har provat på klass 1 lydnad. Sista året har vi satsat lite extra på rallylydnad och lyckades ta oss med till SM i Värnamo 17-19 juni. Det är vårat första SM så det ska bli så spännande.

När Åska inte tränar och tävlar så älskar hon att gå i skogen
vid våran sommarstuga och gärna ta ett bad, hon är verkligen ingen badkruka. Favoritkosten är ostbågar, får Åska bestämma så skulle hon ha de som huvudkost. 😃

✨Lycka till på helgens tävlingar! ✨

Ekipagebild på Magdalena & Åska