Aktuella kurser

Varmt välkommen att gå kurs på Örebro brukshundsklubb. Att gå kurs med din hund är inte bara roligt utan det stärker också ert samarbete och tar er längre i er träning. Vi försöker årligen erbjuda ett brett kursutbud som ska passa alla hundägare oavsett ambitionsnivå.  

Kursavgift betalas till vårt PG 32 99 67-4. Avgiften ska vara betald innan kursstart och du måste vara medlem för att gå kurs hos oss, om inget annat anges på kursinbjudan. 

Alla våra kurser sker i samarbete med studiefrämjandet.

Balansbollskurs

FULLT

Välkommen på Balansbollskurs på Örebro BK. Balansbollsträning är en rolig och jobbig träning för din hund. Hunden jobbar med styrka, koordination, självförtroende och samarbete med sin ägare. Under kurser går vi igenom olika övningar och tränar effektivt under vårt pass. Kursen passar dig som vill jobba med styrketräning för din tävlingshund men också för dig som bara vill göra något roligt tillsammans med din hund. Balansbollar finns på klubben att låna under kursen.  

Instruktör: Rebecca Wrigby
Tid:  Onsdagar:
Grupp 1 kl. 18.30-19.30 
Grupp 2 kl. 19.45-20.45
(4 deltagare per grupp)
Plats: Örebro brukshundsklubb

Tillfällen: 4 st. 
Onsdag 3 november
Onsdag 10 november
Onsdag 17 november 
Onsdag 24 november  

Kursavgift: 600 kr
Betalning: till klubbens plusgiro 32 99 67-4 senast 1 vecka innan kursstart och ange namn, personnummer (10 siffror) samt kursens namn. 

Anmälan tillrebecca.wrigby@hotmail.com
För fullständig anmälan skriv vilken grupp du vill vara i samt  skicka in följande uppgifter: namn, ras och ålder på din hund samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer. Max 8 deltagare.

Övrigt: För balansbollsträning krävs mycket godis i små,  små bitar alternativt en ”belöningstub” som hunden kan slicka på. Du behöver ha med en bur till din hund eller att hunden kan ligga lugnt bredvid och vänta på sin tur. Vi har inte tid att hämta och lämna hundar i bilen mellan övningarna. Om din hund har en tidigare skada och du är osäker ska du ha ett godkännande från veterinär eller hundfysioterapuet att det är ok att träna på balansboll för din hund.  Hunden ska vara minst 6 månader, vaccinerad och medlemskap i Örebro brukshundsklubb krävs. 

255576097_367793211796698_59407039381070209_n

Ny nybörjarkurs i specialsök “Röd kong classic”

Nu har du chansen att anmäla dig till en kurs i SBKs nya gren specialsök!

I denna kortkurs på två kvällar börjar vi med att lära in “etiketten” dvs doften av röd kong, du  får en grund i hur du får din hund intresserad av doften och hur du kan lära in en bra markering. Sen är det bara att träna på hemma!

Max 6 deltagare

Datum: torsdag 25/11 och måndag 29/11
Tid: 17.30 – 20.30
Plats: Örebro brukshundklubb
Förkunskaper: inga förkunskaper behövs. Hunden måste vara vaccinerad.

Ta med: riktigt gott godis som hunden gillar, gärna mjukt och lätt-tuggat, leksak och vatten.

Kursledare: Gittan Åsbom, specialsöksinstruktör.

Anmälan till: Eva Tenne, eva.tenne5151@gmail.com
Uppgifter vi vill ha är ditt namn, personnummer,  10 siffror, adress, telefon och ditt medlemsnummer i Örebro brukshundklubb. Din hunds namn, ålder och ras.

Betalning: 750 kr till klubbens pg 32 99 67- 4 innan kursstart. Kom ihåg att skriva ditt namn, personnummer 10 siffror och vilken kurs avgiften avser, SpSö Nyb.2.

Välkommen med din anmälan!