Aktuellt på klubben

Har du något roligt som rör klubben och som du tycker passar in här. Skicka ett mail till webmaster

Valberedningen har ordet!

Det börjar närma sig årsmöte och valberedningens preliminära förslag till kommande val ska i dagarna skickas in. Vill du eller någon du känner vara med och fortsätta driva klubben och gemenskapen framåt? Hör av dig till valberedningen eller arbetsgruppen med Ewy och Maja.
Det är flera poster som ska fyllas:
Ordförande
Vice ordförande
Sekreterare
Ledamöter
Suppleanter
Det är kort om tid men som medlem har man fortfarande chansen att skicka in kandidatförslag till styrelsen fram till 15 december.

Presentation av ordförande för ÖBK

Vid medlemsmötet den 18 okt blev jag Mats Schiller vald (fyllnadsval) till ordförande för ÖBK intill nästa års årsmöte.

Jag är 65 år och blev i våras pensionär efter 46 år som officer i Försvarsmakten. De sista 23 åren har jag jobbat med Hemvärnet i Örebro- och Värmlands län. Här har jag bl.a. varit ansvarig för utvecklingen av patrullhundsekipagen.

Jag bor i Östernärke nära Odensbacken med min fru Erene. Våra fyra barn har flyttat hemifrån men på gården finns fem hästar, tre katter, en get, en kanin och två hundar, en rottis och en Aussie. 

Våran första hund var en Nuffe, senare gick vi över till att vara uppfödare av långhårs Collier. Här hade jag även en bordercollie som jag vallade med. Många år senare blev vi dvärgschnauzerägare för att nu ha en Rottis och en Aussie.

Jag började i Hallsbergs bk där jag även var instruktör i några år. Så jag har levt med hundar i väldigt många år.

Jag är ödmjuk inför rollen som ordförande för ÖBK. Det finns många års erfarenhet i klubben, många eldsjälar som gör ett jätte jobb för att lära och träna våra fyrbenta vänner och deras matte/husse.

Jag står för delaktighet och samverkan på alla nivåer i vår organisation. Vi skall ha ”högt i tak” så att alla förslag och synpunkter kommer fram.

 

Vi skall se möjligheter på alla utmaningar.

/Mats Schiller

SM ekipgage 2022 hittar ni här