Agilitysektorn

Agility en fartfylld aktivitet

Öppenträning

Onsdagar 18.30

Träningen är utan instruktör. Det är ett tillfälle att träffa andra aktiva, träna tillsammans, utbyta erfarenheter och få träningssällskap. Vissa onsdagar har vi en ansvarig på plats med en banskiss eller specifika övningar. Ingen anmälan krävs men håll gärna koll på Facebookgruppen Agilityaktiva ÖBK för information.

Endast för våra medlemmar.

agility balansbom

Vill du lära dig mer om agility?

Anmäl dig till en kurs på ÖBK eller kom och träna med oss på klubben om du är medlem.

Gå även in och ansök om medlemskap i Facebook-gruppen ”Agilityaktiva ÖBK” för mer information om just agility-verksamheten.

Har du frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till agilitysektorn på agility@orebrobk.nu

Vill du gå kurs?

Nu hittar du vårens kurser här.

Här hittar du tävlingar!

Kontakt

Sammankallande: Sara Rasmusson
E-mail: agility@orebrobk.nu
Malin Lindskog
Jessika Lind
Maja Cardell K
Klara Elisson

I den populära hundsporten agility ska hund och förare klara en hinderbana felfritt och på tid. Snabbast hund med minst antal fel vinner. Det är en allmän hundsport där alla olika hundar samt förare kan delta. Vid tävling finns 5 olika storleksklasser beroende på hur hög hunden är: xs, s, m, l och xl. Du kan tävla i en officiell klass där du kan samla poäng som inom agilityn kallas “pinnar”. Sedan kan du även tävla i inofficiella tävlingar bara för att det är så himla roligt!

Agility är en lättsam och underhållande sport, ofta är både farten och stämningen hög – och hunden minst lika förtjust som publiken. Det är samtidigt en uppvisning i avancerat samspel, och kräver mycket träning och ett nära och lyhört samarbete mellan hund och förare. På Örebro BK har vi en fullständig agilitybana där alla medlemmar är välkomna att träna. Det är bra om du får hjälp av en kompis eller går en nybörjarkurs innan du börjar träna på egen hand för att minska skaderisken för din hund.