Rally/NW

Sektorns medlemmar

Marie Danielsson (Sammankallande)
Kerstin Wikström
Ylva Malm
Kerstin  Malm

Rallylydnad

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden ”kör” en bana enligt ”kartläsarens”, förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras.

I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden, vilket gör detta till en bra gren att börja tävla i. I högre tävlingsklasser ska hunden vara okopplad genom hela banan samtidigt som det blir sammansatta moment. I stort sett ska alla moment kunna genomföras på båda sidorna om föraren.

Mer info om rallylydnadsregler och skyltar hittar ni här:
https://www.brukshundklubben.se/tavling-utstallning/rallylydnad/

Träna Rally på ÖBK 

Vi har öppenträningar på onsdagkvällar kl 18.00 där det allt om oftast finns rallybanor att träna på. I den mån vi kan försöker vi ha en ansvarig på plats. Vill du vara ansvarig för att ta fram en bana vänligen kontakta styrelsen.obk@outlook.com

Varmt välkommen att träna rally tillsammans med oss! 

Nose Work

I den spännande hundsporten nose work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, luktsinnet. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta. I nose work ska hunden med sin förare söka efter specifika dofter i olika miljöer. Hundsporten är inspirerad av de utmaningar som professionella sökhundar utför dagligen inom till exempel polisen och tullen. Men det är också ett enkelt och roligt sätt att aktivera din hund!
 

Träna nose work på ÖBK

Nose work är en relativt ny gren i Sverige och även på ÖBK. Vi är därför en liten skara som tränar men vi vill gärna bli fler. 

Vill du komma och träna nose work tillsammans med oss?