Aktuella kurser

Varmt välkommen att gå kurs på Örebro brukshundsklubb. Att gå kurs med din hund är inte bara roligt utan det stärker också ert samarbete och tar er längre i er träning. Vi försöker årligen erbjuda ett brett kursutbud som ska passa alla hundägare oavsett ambitionsnivå.  

Kursavgift betalas till vårt PG 32 99 67-4. Avgiften ska vara betald innan kursstart och du måste vara medlem för att gå kurs hos oss, om inget annat anges på kursinbjudan. 

Alla våra kurser sker i samarbete med studiefrämjandet.

Balansbollskurs – NY

Välkommen på Balansbollskurs på Örebro BK. Balansbollsträning är en rolig och jobbig träning för din hund. Hunden jobbar med styrka, koordination, självförtroende och samarbete med sin ägare. Under kurser går vi igenom olika övningar och tränar effektivt under vårt pass. Kursen passar dig som vill jobba med styrketräning för din tävlingshund men också för dig som bara vill göra något roligt tillsammans med din hund. Balansbollar finns på klubben att låna under kursen.  

Instruktör: Rebecca Wrigby
Tid:  Måndagar Grupp 1 kl. 18.30-19.30 & Grupp 2 kl. 19.45-20.45
(4 deltagare per grupp)
Plats: Örebro brukshundsklubb

Tillfällen: 4 st. 
Måndag 12 okt 
Måndag 19 okt 
Måndag 26 okt
Måndag 2 nov

Kursavgift: 600 kr
Betalning: till klubbens plusgiro 32 99 67-4 senast 1 vecka innan kursstart, ange ditt namn samt kursens namn.

Anmälan tillrebecca.wrigby@hotmail.com
För fullständig anmälan skriv vilken grupp du vill vara i samt  skicka in följande uppgifter: namn, ras och ålder på din hund samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer. Max 8 deltagare.

Övrigt: För balansbollsträning krävs mycket godis i små,  små bitar alternativt en ”belöningstub” som hunden kan slicka på. Du behöver ha med en bur till din hund eller att hunden kan ligga lugnt bredvid och vänta på sin tur. Vi har inte tid att hämta och lämna hundar i bilen mellan övningarna. Om din hund har en tidigare skada och du är osäker ska du ha ett godkännande från veterinär eller hundfysioterapuet att det är ok att träna på balansboll för din hund.   Hunden ska vara vaccinerad och medlemskap i Örebro brukshundsklubb krävs. 
 Ännu inte medlem? Här kan du läsa mer om medlemskapet: Klicka här.

_____________________________________________________________________________________________________

Valpkurs

Välkommen att gå valpkurs tillsammans med din nya valp. Kursen vänder sig till dig som har en valp mellan 3 – max 6 månader.

Kursen innehåller det som förare/hund behöver kunna för att fungera i vårt samhälle.
På valpkursen tränar vi kontakt, samarbete, hantering, lek, koppelhantering, inkallning och passivitet. Vi har även teori om relation människa – hund, enklare omvårdnad, lagar mm.

Instruktör: Ewy Ran
Tid: 18.00–20.15
Plats: Örebro brukshundsklubb

Tillfällen: 6 st
Tisdag 8 sep
Torsdag 10 sep
Tisdag 15 sep
Torsdag 17 sep
Tisdag 22 sep
Torsdag 24 sep

Välkomna till Örebro Brukshundsklubb

Kursavgift: 1200 kr, inkl teoribok.
Betalning: till klubbens plusgiro 32 99 67-4 senast 1 vecka innan kursstart och ange namn, personnummer (10 siffror) och kursen det gäller: valpkurs 4-20.

Övrigt: Hunden ska vara vaccinerad och medlemskap i Örebro
brukshundsklubb ett måste. Ännu inte medlem? Här kan du läsa mer om medlemskapet: Klicka här.

Anmälan till: ewyran@amerita.se 
eller 073-96 49 738

För fullständig anmälan skicka in följande uppgifter:
Namn, ras och ålder på din hund samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer.

Grundkurs 1/2 specialsök, röd kong

Välkommen på kurs i sbks nya gren specialsök!

FULLT

Att hunden har ett föremålsintresse och en söklust/jaktlust är ett plus. För att komma vidare i träningen ska ägaren vara beredd på att träna mellan tillfällena.

De första 3 tillfällena:
påbörja markeringsträning, lära hunden måldoften röd kong, lägga grunder för söklust och sökteknik. Praktisk träning varvas med teori.

De sista 3 tillfällena:
utökad träning i markering, träna sökteknik och doftdiskriminering. Praktisk träning varvas med teori.

För mer info om sporten se: https://www.brukshundklubben.se/tavling-utstallning/specialsok/

Denna kursen är öppen för alla, men medlemmar i Örebro bk förtur.

Instruktör: Frida Holst-Pettersson
Tid: Tisdagar kl. 18.00-20.00
Plats: Örebro brukshundsklubb

Tillfällen: 6 st
22 september
29 september
6 oktober
13 oktober
20 oktober
27 oktober .

Kursavgift: 1500 kr
Betalning: till klubbens plusgiro 32 99 67-4 senast 1 vecka innan kursstart och ange namn, personnummer (10 siffror) samt kursens namn.

Anmälan tillkarusokinder@hotmail.com
För fullständig anmälan skicka in följande uppgifter: namn, ras och ålder på din hund samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer.
Max antal deltagare: 6 st

Övrigt: Hunden ska vara vaccinerad.
Denna kurs passar hundar från 10 månader.

Agilitykurser på Örebro BK

Prova på Agility -Fullt

Prova på agility är till för dig som aldrig provat förut med din hund. Du får prova alla hinder under detta tillfälle tillsammans med en instruktör. Vi går igenom säkerhet på agilityplanen och hur hindrens ska genomföras på rätt sätt. Ett roligt tillfälle för dig och din hund.

Instruktör: Linn Hammarbäck

Tid: kl. 18-20

Tillfälle: Tisdag 1 sep

Pris: 250 kr
Betalning: sker till klubbens plusgiro 32 99 67-4 senast en vecka innan kursstart, ange namn, personnummer (10 siffror) och vilken kurs det gäller.

Anmälan: till linn.hammarback@gmail.com för fullständig anmälan skicka in följande uppgifter: Namn, ras och åder på hunden samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer.

Övrigt: Hunden ska vara minst 12 månader. Ta med bästa leksaken, godaste godiset och vatten till dig och din hund. Kan din hund inta vara lös med andra hundar i närheten rekommenderar vi att du tar med dig en långliga. Max 8 deltagare. Anmälan är bindande. För detta prova på tillfälle krävs inte att du är medlem i Örebro BK, men våra förhoppningar är att efter du provat på agility vill träna mer och då blir medlem. För att använda vår agilityplan utöver detta tillfälle krävs medlemskap.

Nybörjarkurs – Fullt

En nybörjarkurs i agility är till för dig som vill lära dig den fartfyllda och roliga sporten tillsammans med din hund. Under kursen går instruktören igenom alla hinderparkens hinder och tillsamman med din hund så får du en bra start på din agilitykarriär. Agility är en fysisk och mental sport för både dig och din hund.

Instruktör: Sara Rasmusson

Tid: kl. 19.15 – 20.45
Tillfällen onsdagar:
2 sep
9 sep
16 sep
23 sep
30 sep

Pris: 1350 kr
Betalning: sker till klubbens plusgiro 32 99 67-4 senast en vecka innan kursstart, ange namn, personnummer (10 siffror) och vilken kurs det gäller.

Anmälan: till rasmussonsara@outlook.com för fullständig anmälan skicka in följande uppgifter: Namn, ras och åder på hunden samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer.

Övrigt: Hunden ska vara minst 12 månader och kunna vara lös under kursens gång, en bra allmänlydnad är en fördel. Ta med bästa leksaken, godaste godiset och vatten till dig och din hund. Max 8 deltagare. Medlemskap i Örebro BK krävs. Anmälan är bindande, får du förhinder när kursen börjar är det upp till dig att hitta en ersättare (det går alltid bra att fråga instruktören om det finns en kölista men räkna inte med det).

 

Fortsättningskurs – Fullt

Har du gått en nybörjarkurs eller på annat sätt lärt in alla agilityhinder och vill ta nästa steg er agilitykarriär då är denna kurs något för dig och din hund. På kursen bygger vi vidare genom att bygga lättare kombinationer och tränar olika byten. Vi bygger kombinationer med hopp och tunnlar och fortsätter att träna på balanshindren enskilt under kursens gång.

Instruktör: Hannah Uhlan

Tid: kl. 17.30-19.00
Tillfällen måndagar:
31 aug
7 sep
14 sep
21 sep
28 sep

Pris: 1350 kr
Betalning: sker till klubbens plusgiro 32 99 67-4 senast en vecka innan kursstart, ange namn, personnummer (10 siffror) och vilken kurs det gäller.

Anmälan: till Hannah_uhlan_95@hotmail.com för fullständig anmälan skicka in följande uppgifter: Namn, ras och ålder på hunden samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer.

Övrigt: Hund ska ha gått en nybörjarkurs eller på annat sätt lärt in alla hinder, hunden ska vara minst 12 månader och kunna vara lös under kursens gång. Ta med bästa leksaken, godaste godiset och vatten till dig och din hund. Max 6 deltagare. Medlemskap i Örebro BK krävs. Anmälan är bindande, får du förhinder när kursen börjar är det upp till dig att hitta en ersättare (det går alltid bra att fråga instruktören om det finns en kölista men räkna inte med det).

Tävlingskurs – Fullt

Har du gått en fortsättningskurs, en tidigare tävlingskurs eller på annat sätt lärt dig att springa längre kombinationer och lättare banor med din hund är denna kurs nästa steg. Vi kommer att anpassa utefter ekipagets förkunskaper. Under kursens gång kommer vi att träna på hela banor och svårare kombinationer för att du och din hund ska bli redo för tävlingsbanan eller utveckla dina kunskaper om du redan börjat tävla klass 1.

Instruktörer: Malin Lindskog

Tid: kl. 17.30-19.00
Tillfällen onsdagar:
2 sep
9 sep
16 sep
23 sep
30 sep

Pris: 1350 kr
Betalning: sker till klubbens plusgiro 32 99 67-4 senast en vecka innan kursstart, ange namn, personnummer (10 siffror) och vilken kurs det gäller.

Anmälan: till malin_agility@hotmail.com för fullständig anmälan skicka in följande uppgifter: Namn, ras och åder på hunden samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer.

Övrigt: Hunden ska kunna alla hinderparkens hinder eller påbörjar inlärningen av dessa. Ta med bästa leksaken, godaste godiset och vatten till dig och din hund. Max 6 deltagare. Medlemskap i Örebro BK krävs. Anmälan är bindande, får du förhinder när kursen börjar är det upp till dig att hitta en ersättare (det går alltid bra att fråga instruktören om det finns en kölista men räkna inte med det).

 Ännu inte medlem? Här kan du läsa mer om medlemskapet: Klicka här.

Rallylydnadskurs, Nybörjare

FULLT

Välkommen på Rallylydnadskurs för dig som är nybörjare. Rallylydnad är en rolig hundsport som passar många hundar och förare. Det gäller att ha ett samspel på planen tillsammans med hunden och att självklart ha roligt. Rallylydnad är som en blandning av tricks, vanlig lydnad och vardagslydnad. 

Instruktör: Inga-Lill Svahn och Kerstin Wikström
Tid:  Måndagar 18.00–20.15
Plats: Örebro brukshundsklubb

Tillfällen: 6 st
Mån 21 sep
Mån 28 sep
Mån 5 okt
Mån 12 okt
Mån 19 okt
Mån 26 okt

Kursavgift: 1200 kr
Betalning: till klubbens plusgiro 32 99 67-4 senast 1 vecka innan kursstart och ange namn, personnummer (10 siffror) samt kursens namn.

Anmälan till: ilsvahn@yahoo.se
För fullständig anmälan skicka in följande uppgifter: namn, ras och ålder på din hund samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer. Max 8 deltagare.

Övrigt: Hunden ska vara vaccinerad och medlemskap i Örebro
brukshundsklubb krävs.  Ännu inte medlem? Här kan du läsa mer om medlemskapet: Klicka här.