Aktuella kurser

Varmt välkommen att gå kurs på Örebro brukshundsklubb. Att gå kurs med din hund är inte bara roligt utan det stärker också ert samarbete och tar er längre i er träning. Vi försöker årligen erbjuda ett brett kursutbud som ska passa alla hundägare oavsett ambitionsnivå.  

Kursavgift betalas till vårt PG 32 99 67-4. Avgiften ska vara betald innan kursstart och du måste vara medlem för att gå kurs hos oss, om inget annat anges på kursinbjudan. 

Alla våra kurser sker i samarbete med studiefrämjandet.

Valpkurs vår 2020

Välkommen att gå valpkurs tillsammans med din nya valp. Kursen vänder sig till dig som har en valp mellan 3-6 månader.

På valpkursen tränar vi kontakt, samarbete, hantering, lek, koppelgående, inkallning, sitt, stanna kvar och passivitet. Vi har även teori om relation människa – hund, hundens skötsel mm.

Instruktörer: Kursen hålls av instruktörer under utbildning inom SBK, Kerstin Wickström och
Maria Östergren.

Tid: 18.00–20.00

Plats: Örebro brukshundsklubb

Tillfällen: Måndagar (4 st) och onsdagar (3 st)
11/5, 25/5, 27/5, 1/6, 3/6, 8/6, 10/6
(Första tillfället utan hund kl 18-19:30)

Kostnad: 1200 kr, inkl teoribok.
Betalning: till klubbens plusgiro 32 99 67-4 innan kursstart, ange namn, personnummer (10 siffror) och vilken kurs det gäller.

Anmälan till: kerstinwickstrom@telia.com
För fullständig anmälan skicka in följande uppgifter:
Namn, ras och ålder på din hund samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer.

Övrigt: Hunden ska vara vaccinerad och medlemskap i Örebro
brukshundsklubb ett måste. Minst 5 deltagare, max 7.

Välkomna!

_____________________________________________________________________________________________________

Aktiverings- och allmänlydnadskurs

FULLT

Det här är en kurs för dig som vill göra något roligt tillsammans med din hund samtidigt som du stärker ert band att träna tillsammans! Kurser erbjuder en rad olika moment, vi blandar allmänlydnad så som att gå fint i koppel och kontaktövningar tillsammans med att du får prova på massor med olika hundaktiviteter t.ex. spår, uppletande, budföring, agility, rallylydnad och sök. En ny aktivitet varje vecka. 

Instruktörer: Olle Bernhardtz och Inga-Lill Svahn

Tid: kl. 18:30 – 20.45
Tillfällen måndagar: 30/3, 6/4, 13/4, 20/4, 27/4 och 4/5

Pris: 1200 kr
Betalning: sker till klubbens plusgiro 32 99 67-4 innan kursstart, ange namn, personnummer (10 siffror) och vilken kurs det gäller.

Anmälan: till ilsvahn@yahoo.se eller mobil 070-8355436 för fullständig anmälan skicka in följande uppgifter: Namn, ras och åder på hunden samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer.

Övrigt: Ta med godaste godiset till hunden, en rolig leksak samt vatten och vattenskål. 

Medlemskap i Örebro BK krävs. Max 8 deltagare. 

Välkomna!

____________________________________________________________________________________________________

Agility Handlingskurs för tävlingsekipage

Vi har bjudit in Fanny Gott för att hålla två tävlingskurser på Örebro BK i vår. Kurserna passar dig som tävlar klass 1-3. Kursen anpassas efter din nivå. 

Instruktör: Fanny Gott
Fanny är agilityinstruktör med många års erfarenhet och har själv tävlat i svenska landslaget i Agility flertalet gånger. Hon har skrivit en agilitybok ”Agility – Från grunder till första start”och är numera också agilitydomare sedan några år tillbaka. Fanny tränar och tävlar tillsammans med hennes fyra Border Collies och är även en av grundarna till AgilityPodden. Nyligen har hon genomfört en resa genom Europa och tränat för några av värdens bästa agilityförare och samlat på sig massor med ny kunskap och inspiration.

Kurs 1: 5 maj kl. 17.00 – 21.00 (FULLT)
Kurs 2: 19 maj kl. 17.00 – 21.00

Plats: Örebro Brukshundklubb

Pris: 650 kr /kurs
Betalning: sker till klubbens plusgiro 32 99 67-4 innan kursstart, ange namn, personnummer (10 siffror) och vilken kurs det gäller.

Anmälan: till rebecca.wrigby@hotmail.com 
För fullständig anmälan skicka in följande uppgifter:  Vilket kursdatum du vill gå, nivå på hunden, namn, ras och åder på hunden samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer. Max 6 ekipage per tillfälle. 

Övrigt: Örebro BKs medlemmar har förtur för anmälan. Medlemmar på Örebro BK kan anmäla sig med förtur på platserna fram till 31 mars, sedan fyller vi på med ekipage som inte är medlemmar. Vill du gå kursen men inte är medlem kan du skicka in din ”intresseanmälan” redan nu så sätter vi upp dig på en kölista och kontaktar dig efter 31 mars för att meddela om du har fått en plats. 

Varmt välkomna med er anmälan!

Vi frågor eller funderingar vänligen kontakta Rebecca Wrigby, rebecca.wrigby@hotmail.com 

____________________________________________________________________________________________________

Valpkurs

Välkommen på valpkurs tillsammans med din nya lilla vän. Kursen riktar sig till dig med en valp som är max 6 månader gammal. 

På valpkursen tränar vi på bland annat passivitet, kontakt, samarbete, hantering, koppelgående, inkallning, sitt och stanna kvar. Under teorin kommer vi prata om inlärning, miljöträning, ensamhetsträning, stress och alla andra frågor som dyker upp när man fått hem sin valp.

Instruktör Sara Rasmusson jobbar endast belöningsbaserat med målet att du och din valp ska få en sån fin och trevlig relation ni bara kan, ni ska bli bästa vänner och förhoppningsvis hänga ihop flera år framöver.

Instruktör: Sara Rasmusson

Tillfällen: Onsdagar
19/2, 26/2, 4/3, 11/3, 18/3, 25/3
Tid: 17.30-19.00
Plats: Örebro Brukshundklubb 

Kostnad: 1200kr, inkl. teoribok
Betalning:sker till klubbens plusgiro 32 99 67-4 innan kursstart, ange namn, personnummer (10 siffror) och vilken kurs det gäller.

Anmälan till: rasmussonsara@outlook.com 
för fullständig anmälan skicka in följande uppgifter: Namn, ras och åder på hunden samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer.

Övrigt: Hunden ska vara vaccinerad och medlemskap i Örebro BK krävs. Max 8 deltagare. Ta med massor med gott godis och valpens favoritleksak till kursen. Välkomna! 

_______________________________________________

Prova på tillfälle, Agility

FULLT

Ett tillfälle för dig som vill testa på agility med dig hund. Under detta tillfälle går vi igenom alla hinder och låter dig hund kort prova på ett agilityhinder i taget tills vi är igenom alla olika hinder. Vi berättar också mer om agilitysporten. Inga förkunskaper krävs.

Instruktör: Sara Rasmusson

Tid: kl. 18.00 – 20.00
Tillfälle: måndag 20 april

Pris: 200 kr

Anmälan: till rasmussonsara@outlook.com för fullständig anmälan skicka in följande uppgifter: Namn, ras och åder på hunden samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer.

Övrigt: Hunden ska vara minst 12 månader. Ta med bästa leksaken, godaste godiset och vatten till dig och din hund. Max 8 deltagare.

Nybörjarkurs, Agility

FULLT

En nybörjarkurs i agility är till för dig som vill lära dig den fartfyllda och roliga sporten tillsammans med din hund. Under kursen går instruktören igenom alla hinderparkens hinder och tillsamman med din hund så får du en bra start på din agilitykarriär. Agility är en fysisk och mental sport för både dig och din hund.

Instruktör: Jessica Lind

Tid: kl. 19.15 – 20.45
Tillfällen måndagar: 27/4, 4/5, 11/5, 18/5 och 25/5

Pris: 1299 kr
Betalning: sker till klubbens plusgiro 32 99 67-4 innan kursstart, ange namn, personnummer (10 siffror) och vilken kurs det gäller. Du betalar när du fått bekräftat att du fått en plats.

Anmälan: till jessika@jl-hundhalsa.se för fullständig anmälan skicka in följande uppgifter: Namn, ras och åder på hunden samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer.

Övrigt: Hunden ska vara minst 12 månader och kunna vara lös under kursens gång, en bra allmänlydnad är en fördel. Ta med bästa leksaken, godaste godiset och vatten till dig och din hund. Max 6 deltagare. Medlemskap i Örebro BK krävs. Anmälan är bindande, får du förhinder när kursen börjar är det upp till dig att hitta en ersättare (det går alltid bra att fråga instruktören om det finns en kölista).

Fortsättningskurs, Agility

FULLT

Har du gått en nybörjarkurs eller på annat sätt lärt in alla agilityhinder och vill ta nästa steg er agilitykarriär då är denna kurs något för dig och din hund. På kursen bygger vi vidare genom att bygga lättare kombinationer och tränar olika byten.

Instruktör: Linn Hammarbäck

Tid: kl. 17.30-19.00
Tillfällen måndagar: 27/4, 4/5, 11/5, 18/5 och 25/5

Pris: 1299 kr
Betalning: sker till klubbens plusgiro 32 99 67-4 innan kursstart, ange namn, personnummer (10 siffror) och vilken kurs det gäller.

Anmälan: till linn.hammarback@gmail.com  för fullständig anmälan skicka in följande uppgifter: Namn, ras och åder på hunden samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer.

Övrigt: Hund ska ha gått en nybörjarkurs eller på annat sätt lärt in alla hinder, hunden ska vara minst 12 månader och kunna vara lös under kursens gång. Ta med bästa leksaken, godaste godiset och vatten till dig och din hund. Max 6 deltagare. Medlemskap i Örebro BK krävs. Anmälan är bindande, får du förhinder när kursen börjar är det upp till dig att hitta en ersättare (det går alltid bra att fråga instruktören om det finns en kölista men räkna inte med det).

Tävlingskurs, Agility

FULLT

Har du gått en fortsättningskurs, en tidigare tävlingskurs eller på annat sätt lärt dig att springa längre kombinationer och lättare banor med din hund är denna kurs nästa steg. Vi kommer att anpassa utefter ekipagets förkunskaper. Under kursens gång kommer vi att träna på hela banor och svårare kombinationer för att du och din hund ska bli redo för tävlingsbanan eller utveckla dina kunskaper som du redan börjat tävla klass 1.

Instruktörer: Rebecca Wrigby, Sabina Håkansson, Matilda Persson & Linn Hammarbäck
Under kursens gång kommer du att få träna för flera olika instruktörer som har tagit både SM-guld och tävlat i svenska landslaget.

Tid: kl. 18.00-19.30
Tillfällen onsdagar: 29/4, 6/5, 13/5, 20/5 och 27/5

Pris: 1299 kr
Betalning: sker till klubbens plusgiro 32 99 67-4 innan kursstart, ange namn, personnummer (10 siffror) och vilken kurs det gäller.

Anmälan: till rebecca.wrigby@hotmail.com för fullständig anmälan skicka in följande uppgifter: Namn, ras och åder på hunden samt ditt för- och efternamn, personnummer, adress, postadress och telefonnummer.

Övrigt: Hunden ska kunna alla hinderparkens hinder eller påbörjar inlärningen av dessa. Ta med bästa leksaken, godaste godiset och vatten till dig och din hund. Max 6 deltagare. Medlemskap i Örebro BK krävs. Anmälan är bindande, får du förhinder när kursen börjar är det upp till dig att hitta en ersättare (det går alltid bra att fråga instruktören om det finns en kölista men räkna inte med det).