Valberedningens förslag till årsmötet 2021-02-14

Välkommen på digitalt Årsmöte via Zoom den 14 februari 2021 kl. 15.00. Mer info om hur du deltar i mötet kommer längre fram.

Förslag till ny styrelse 2021

Presentationer av förslag på nya medlemmar i styrelsen. 

Läs här om SBKs nya normalstadgar hittar du HÄR. 

Medlemsmötet inställt p.g.a. tekniska omständigheter. 

Nedan finner du en redovisning av vad klubben och styrelsen har gjort de senaste månaderna, samt en ekonomiskt rapport. 

Skriftlig medlemsinformation

Balans_Resultat_rapport_2020-11-09

Har du frågor vänligen kontakta styrelsen på styrelse@orebrobk.nu

Örebro BKs åtgärder mot COVID-19

Uppdaterad 2020-11-10

Vi följer Lokala allmänna råd i Örebro län. Läs direkt på Region Örebro län här. 

För Örebro BK innebär det följande:

📍Är du sjuk eller visar sjukdomssymptom ska du stanna hemma och inte vara på Örebro BK. 

📍Inga av Örebro BKs kurser hålls inomhus. Höstens kurser avslutas utomhus i den mån det går annars flyttas de fram.

📍Var och en bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer i klubbstugan när andra människor vistas där. Om du behöver gå in i klubbstugan, tvätta och sprita händerna innan och efter ditt besök. 

📍Var och en bör avstå från att delta i exempelvis möten och tävlingar. Träningar för barn och ungdomar i grundskolan omfattas dock inte. Örebro BK anordnar inte några tävlingar tills det att Örebro län kommer med nya restriktioner. 

📍Var och en bör om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med. 

📍Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse har beslutat att ställa in samtliga inomhustävlingar i regioner som lyder under allmänna råd.

📍Som individ har du det yttersta ansvaret. Fundera exempelvis på om din planerade resa verkligen är nödvändig. Att friska personer fortfarande är aktiva med sina hundar är något som SKK uppmuntrar.

Tack för att ni alla är förstående och att vi hjälps åt att hålla oss själva och andra friska.

Träningsledarbevis

Denna förfrågan är riktat till instruktörer, tävlingsledare och behörig träningsledare.

Träningsledarbevis behövs när man nyttjar skog och mark med sina träningsgrupper, tävlingar o dyl. Gäller framför allt perioden 1 mars-20 augusti. Innan man nyttjar skog och mark måste man naturligtvis först ha godkännande från markägare. Det här beviset är bara ett godkännande från lokalklubben att personen i fråga är behörig och är godkänd att handleda grupper och har erforderliga kunskaper.

Dispens för träning och tävling 1 mars-20 augusti

Svenska Brukshundklubben har dispens från Länsstyrelserna att genomföra ledarledd verksamhet med lös hund under hundförbudstiden 1 mars-20 augusti.

Svenska Brukshundklubben har av alla 21 Länsstyrelser i Sverige fått tillstånd att genomföra träning, prov, uppvisning och tävling med lösa hundar i skog och mark under hundförbudstiden 1 mars – 20 augusti. Tillståndet gäller från 1 januari 2016 till och med 31 december 2020.

Träningsledare

Ett av kraven för detta tillstånd är att en av SBK auktoriserad instruktör, tävlingsledare eller behörig träningsledare ska leda och ansvara för verksamheten vid varje enskilt tillfälle.

Det betyder att all verksamhet ska var känd och sanktionerad av den egna klubben. Så till exempel träningsgrupper (där 4 eller fler personer tränar tillsammans) måste ha en utsedd träningsledare med som på uppmaning kan visa upp sitt träningsledarbevis.
Obs. Markägaren och jakträttshavaren ska ha lämnat sitt tillstånd till verksamheten innan den startar.

Medlem erhåller träningsledarbevis via styrelsen på den egna klubben.
Skriv ner; Namn, adress, telefonnummer och maila till styrelsen som sammanställer och beställer dessa. Allt skall gå igenom din lokalklubb. Träningsledarbevisen gäller i 2 år. De nya Träningsledarbevisen har länsstyrelsens text på baksidan. Det åligger träningsledaren själv att alltid inneha ett bevis som inte har passerat behörighetsperioden. Kortet ska alltid vara med vid verksamhet och på uppmaning kunna ta fram.

Vill du läsa mer; https://www.brukshundklubben.se/funktionar/prov-tavling/dispens-hundforbudstiden/

Behöver du ett träningsledarbevis eller förnya ett som du har sedan innan ?

Om du behöver ett träningsledarbevis vänligen maila namn, adress, telefonnummer till Örebro BKs styrelse på styrelse@orebrobk.nu så beställer vi dessa. 

 

Örebro BK är stolta över att kunna presentera Working Dogs Rehab som ny samarbetspartner till klubben. Det innebär att alla Örebro BKs medlemmar får 15% rabatt på alla tjänster hos Working Dogs rehab vid uppvisande av medlemskap. 

Om Working Dogs Rehab
Amanda som driver Working Dogs Rehab är Certifierad hundfysioterapeut, certifierad hundmassör och diplomerad hundinstruktör i Hallsberg med mångsidig erfarenhet av arbetande hundar. Hos Working Dogs REHAB får du friskvård och rehab med målet att förebygga, underhålla och återskapa en optimal rörelsefunktion. Läs mer på hemsidan här. 

Viktiga datum 2020

9 september kl. 18:30 
Medlemsmöte

21 november kl. 15:00
Medlemsmöte och vinterfest (inställt)

28 november kl. 11.00 
Julpromenad 

14 februari kl. 15:00 2021
Årsmöte (digitalt)

Städlista för klubbstugan 2020

All som har nyckel har blivit tilldelad en grupp som ansvarar för städning av klubbstugan en specifik vecka. Om alla hjälps åt blir det lätt. Här nedan hittar du listan med vilket grupp du tillhör och när du ska städa. 

Klicka här för att öppna: Städlista 2020

_____________________________________________________________________________________________________

Delårsrevision och ekonomi augusti 2020