Agility

I den populära hundsporten agility ska hund och förare klara en hinderbana felfritt och på tid. Snabbast hund med minst antal fel vinner. Det är en allmän hundsport där alla olika hundar samt förare kan delta. Vid tävling finns 5 olika storleksklasser beroende på hur hög hunden är: xs, s, m, l och xl. Du kan tävla i en officiell klass där du kan samla poäng som inom agilityn kallas ”pinnar”. Sedan kan du även tävla i inofficiella tävlingar bara för att det är så himla roligt! 
 
Agility är en lättsam och underhållande sport, ofta är både farten och stämningen hög – och hunden minst lika förtjust som publiken. Det är samtidigt en uppvisning i avancerat samspel, och kräver mycket träning och ett nära och lyhört samarbete mellan hund och förare. På Örebro BK har vi en fullständig agilitybana där alla medlemmar är välkomna att träna. Det är bra om du får hjälp av en kompis eller går en nybörjarkurs innan du börjar träna på egen hand för att minska skaderisken för din hund. 
 
Vill du lära dig mer om agility?
Anmäl dig till en kurs på ÖBK eller kom och träna med oss på klubben om du är medlem.
 
Gå även in och ansök om medlemskap i Facebook-gruppen ”Agilityaktiva ÖBK” för mer information om just agility-verksamheten. 
 
Har du frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till agilitysektorn på agility@orebrobk.nu
 

Under hösten 2020 anordnar vi följande kurser:
-Nybörjarkurs 
-Fortsättningskurs
-Tävlingskurs 
-Prova på tillfälle 

Blåbärstävling i Agility anordnas 24 oktober på Örebro BK.  Vi söker alltid funktionärer till våra tävlingar. Hör gärna av er till sektorn om ni kan tänka er att hjälpa till på tävling. 

Agilitysektorn

Sammankallande: Sara Rasmusson
E-mail: agility@orebrobk.nu
Malin Lindskog
Jessika Lind
Matilda Persson
Linn Hammarbäck
Hannah Uhlán

AGIDA – Agilitydata

Här hittar du vilka agilitytävlingar som anordnas i Sverige. 

www.agilitydata.se